BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

bala tentera miszzy

Friday, December 4, 2009

update cpt2..

wohohooooooo

on9 kat kedai mamak..

ehehe.. now stay kat sg besi tmpat ma fwen.. eisz..

next2 week balik la kot..

erm... battery low.. so takleh on9 lama2..

nway.. yes! cuti2 malaysia

sowy, tak dapat komen kat page blogger2 len..

ader mase nant i klik2 page korang.ok!

Monday, November 23, 2009

28/11/2009

cant wait 4 dis upcoming date..huhuhu.. spesel lorh. ma bez fren ever will come rite away from sndkan 2 key ell
ekceli it was da main reason why i dont wanna go back 2 ma hometown dis sem break.ahakz!
well, got lots of story to tell her...huhuhu. she did ask me through phone bout da things that made me upset lately. but, i dont think it was the rite tyme or way to tell her..

babe.. i need ur shoulder 2 lean on n 2 cry on..huhuhu

babai blogger

d sini aku nk wat pengumuman...

oleh krn skg da start cuti sem slama sebulan lebey,

maka...

starting from 2moro aku akan berehat drpd keja2 memikirkan entry baru....

sbnarnya sbb takda internet dowh

thn ni aku tak balik sbh...

dok umah no 2...

umah no 2 takde internet larh...

eheheheh

so............

meb next year pon aku takleh update dh...

aku da start bpraktikal...

eheheh..

till then..

BUBYE UPSI

WELKEM SMK BATU UNJUR!

Saturday, November 21, 2009

saat2 terakhir....

ari ni sowang demi sowang sahabatku tglkan aku.

18hb rometku dah balik kg

n ari ni pulak 2 owg pulak menyusul..

hurm. tgl aku n bb kat umah..

n 2moro aku nk tgl die sowang2, nak balik kg no 2 jap bwk brg

pastu dtg sini balik gak. nak abeskan minit2 terakhir ngan dia pulak..

tgh ari td mkn megi sama2...

tibe2 terpikir.. kang thn dpn sapa la kwn aku mkn megi...

huhuhu.. sedey bila ingat.. walaupon sume dok klang tp area len2. umah pon tak sama..

rometku lg la jauh. ader kat selayang..

farewell ma fwenz

Friday, November 20, 2009

hatiku berbelah 2

ok. ini ialah entry jiwang. sgt jiwang..kah3.. sajer nk wat lara geli..

erm.. aku skg ni tgh pkir2 nk wat right decision...
huhuhu.. bole tlg aku tak???



ni la benda yg wat hatiku berbelah bg.. nk g kew tak ek?? tp thn ni aku tak graduate..hoho..nvr mind. so ingat nk jd guest jew pon. tgk tentatif mcm bez je nant..



ader paintball, rock climbing.. waaawawawa.. mesti syok.. break dance clinic??? yeay! hahaha
nway, event from dg mmg tak pnah menghampakan gerenti syok punya...

tp aku still takleh decide nak g or tak..huhuhu. so any idea?




Thursday, November 19, 2009

tag from liyana!

1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award

  • nama die Liyana.. eheh
  • senior aku kat upsi. n bertemu d blog.. hohoho
  • skg da jd sowang ceqgu
  • suke bca entry dia terutama klu citer psl bdk2 skolah
  • blog dia chantek
2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies
  • aku hepi walaupon tgh sedey
  • aku suke g k-boz walaupon sora aku buruk hoho
  • aku slalu pkir nak diet walaupon aku taw itu mustahil
  • aku suke jln2 walaupon aku takde duit
  • aku tak brapa nk terer maths walaupon aku ni bakal ajar maths
  • aku suke study laz minit walaupon aku taw itu cuma wat aku stress
  • aku suke donlot citer antu walaupon aku takot nk tgk
  • aku suka masuk metrosaver walaupon tak beli pape ( cuci mata dowh. ader abg encem taw sna.hak3)
  • cuti sem ni aku tak balik sbh walaupon bpk aku nk sponser tket
  • aku suka tdo walaupon aku tak ngantok. wat2 ngantok gak!!huhuhu
3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them
tak cukup 10.. 5 jew la.. eheh

4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged

=DDD

Wednesday, November 18, 2009

welcome n bubye

ari ni da 18hb.. mcm xsedar pulak kan yg penghujung sem suda tiba.
2moro will be ma final paper 4 dis sem..
consists of 20% marks jew pon.
tp, ader 60 soalan.
dats y aku pon cam mls sikit mau study. hrp 2moro aku leh menembak suma soalan ngan tepat2..hoohoho..


ok. 2day ma rommet da blah nk balik sbh.
flite 2moro mownink..
aish... knp ya mcm ada 1 feeling berat ati????

meb sbb da laz sem kot n meb td tu mrupakan laz day i spent ma day 2gether wif her. walaupon sem ni aku kurang dh bertegur sapa ngan dia sbb kejadian2 dulu but yg lalu kan biarla blalu, walaupun menyakitkan.
n sbnarnya dia sgt byk tolong aku kat sini.
kdg2 terpikir jgk.. jahat ka aku ya? aku lyn dia teruk2 sbb silap yg dia sndiri xsedar smpai skg, tp sbnarnya dia jgk yg byk bantu aku.
yala. aku mengaku. mmg tgn aku ni lembut btl. coz aku mmg tak pndai wat keja2 umah. slalu ada apa2 dia tolong aku settle. kdg2 brg2 aku yg byk pon die slalu tolong angkatkan.. owez blanja aku.

n yah! aku mmg rasa bersalah.
kan bgs klu dulu aku wat nda taw jak ats perkara yg byk menyakitkan aku tuh.
mesti sem ni aku lalui dengan hepi2 cam owg2 len.
tp.. menyesal pon xguna kan??
lepas ni xtaw bila dpt jumpa lg.

anyway, mr alien slalu pesan ngan aku.
bkn senang nk carik owg yg syg ngan kita. so, bila dh jmpa, kita mesti syg ngan owg tuh mcm owg tuh sygkan kite..
ahakz. tu dulu dalam konteks chenta qaseh ku pd dia.
tp rasanya pesan dia ni bole pakai jugak utk kwn2 kan???


eheh..tetiba terbukak cher psl mr alien pulak...
hahahhaa.. aku still chenta dia ka?? mungkin tdk. tp syg ttp ada la bha kan. l
ately aku ader contact ngan dia, aku hepi bila dgr sora dia hepi jak.
xtaw la. hepi btl2 ka ataw dia buat2...n
way. hrp dia dpt settle suma problemnya dgn usahanya sendiri tanpa menyusahkan owg len. kdg2 bila teringat romet ku dulu penah bcerita ttg family2 problem mr alien ni, terdetik jugak simpati n cket la regret sbb clash ngan dia dulu.
aku btl2 xsangka smpai gtu skali problem n pressure yg dia hdapi.
nway. tp utk kembali ngan dia?owh xmungkin. tp klu suda jodoh lari camna pon ttp akan bsama gak kan?
aku pon mls dh mau pkir or mcari chenta ni lg. biarla dulu.


ok gewd luck suma 4 2moro......

n aku? rsa tak sbr mau tglkan tg malim yg menyimpan 1001 duka lara ku.(bkn konfrontasilara.blogspot ya..hohoho)


Tuesday, November 17, 2009

matahari mengambang di awl pg

saje jew nak ucap...



ok.. schedule pg ni..

1) nak g beli nasik lemak wat tmbah lemak kat gerai makcik kdek*t (eheh.. jht ku.. walau die kdek*t, nasik lemak die bez taw). tp tak jd.. kunci umah aku rosak. kang aku kuar tak dpt masuk.. ketuk2??? aduyai.. cian si zura nant. slalu jd tkg bkk pintu utk aku. slalu pinjam kunci romet. tp die g blja memandu lak.. so..hampeh

2) kemas2 brg coz ujung bulan ni aku da nk blah dr umah sewa.so, bz cuci kaen, cuci kasut(aku rajen kan???) pastu byk giler sampah nak kene buang. contoh almari aku yg da nk roboh. ptt die dh kene buang 1 year ago, tp sbb tokey die ni jimat(eheh, aku la tu), maka bertahan la die lg utk 1 year.

3) print note tse. lusa aku exam dowh. subjek environmental science. tp aku takde notes nak baca. bru berkira2 mo g print. byk siot. ok. jgn jd kedekut. ilmu bha tuh

4)2day bezday bff ku.. eheh.. smlm ngantok giler. tp sanggup thn sbb nak wish die tgh mlm buta. ekceli die ckp klu lambat wish kene bg adia bez2. so, aku lg sanggup thn ngantok aku dr bg die adiah.. wawawa.. takde la. ader duit lebey, insya Allah ader la tu


ni kek bezday ko. ko takleh mkn byk. ko kan on diet




its u n me


ISFAZIRA ISMAIL


epy bezday babe...
hope its as awsome as u are
enjoy ur day



sekian schedule utk ari ni
bahasa jiwa bangsa


Monday, November 16, 2009

yeah.. all about me!!

Have Any Pets:
no more.. gone..huhu

Have Any Children:
in da future..yesz!eheh

Smoke:
say no babe

Drink:
juice yg rsanya sedap2 n nmpak sdp2

Exercise:
owh.. laz friday.. angkat brg bha

Play On A Sports Team:
eh?netball??tpaksa..koz kdt ko-k

Belong To Any Organizations:
digi telco

Love Your Job:
what job??sleep?yes i love 2..yeay

Like To Cook:
i do.. tp tak pndai2.. camna nih??

Play An Instrument:
guitar.. but i failed..eheh

Sing:
k-box?eheh.hantam sajala

Dance:
owh no babe

Speak Multiple Languages:
a little bit?bugis language can consider ka?

Ice Skate:
terpelanting i..

Swim:
who can teach me?eheh

Paint:
no.. it hate painting, drawing+++

Write:
more to type...hohoho

Ski:
common bebeh..kita bergolek 2gether2

Juggle:
yeah2..love to watch..eheh

Do you wish you lived somewhere else?:
lived inside sumone heart.. waaa.. so romantic owh..nyum3..hahaha

Do you like roller coasters?:
i've fell once. so bubye

Enjoy spending time with your Mother?:
i lovin' it

Ever think about the price of gasoline?:
nope.. next tyme meb?

Sleep with a fan on?:
oh yah... matila klu teda kipas

Have a good handle on spelling?:
no2...

Ever type "kik" instead of "lol?:
prefer lol

Know how to play chess?:
buduh saini

Ever miss being a little kid?:
yesh i do...

Want to get married?:
yeah.. but not now..

bosan.. mata ngantok.but still early if mau tdo..kang tdo awl, bgn terlebey awl lak!!

makcik vs kakak

aku baru balik dr kg no 2 aku... dok sna dalam 3 ari.. nyum3.. byk mknan sedap2.. eheh.. abes la aku.. dok situ utk lagi sebulan1/2.... dok sna takleh diet2. coz makcik aku klu msk best2.. seswai ngan selera i..kah3..

aku bwk brg aku balik sikit2.. sikit?? adala dlm 2 beg.. wah.. byknya.. beratnya!huhuh.. sudala nek bas.. mampos aku.. tapi aku kan wanita tabah.. cesh! ok.. tak tabah pon.. dlm ati aku nanges.. huhu.. nway, smpai kat luar tu aku kol la suh makcik aku amik, coz nak masuk flat dowang tuh sikit punya jauh.. tgk2 adeq sepupuku si nora yg dtg.. hohoho.. nek moto.. yah moto!!! ngan brg aku yg SIKIT.. eheh.. cian dak tuh...

ok. dok umah takda wat apa pon. wat keja yg biasa aku wat la. sapu lantai, mop lantai, jemur kain, angkat kain.. eheh.. masak? no!no!no!..n aku jmpa la ank buah2an ku yg ada la berbulan2 aku tak jmpa..


sala sorang ank buah2an ku.. nama dia rambutan!

pic ni setahun lebey yg lalu.. skg umo bdk ni dah nak dkt 3 thn..hohoho.. nkl? jgn cerita? kepala batu. mnja.. tp mmg aku tak heran pon bdk ni jd gtu.. haha.. aku mmg da agak.. mse aku g srpan ngan pakcik, kazen aku yg 2 owg n bdk ni, wah.. sakit pala owg lyn taw. tak mo dok ats kerusi. dia dok bwh meja.. mampos owg suh dia kuar..hoho.. lg bez dia tgk aku mkn roti canai ngan sudu garpu.. die pon sibuk nak ikut... amik ko. bkn sudu n garpu, tp garpu n tgn dia guna..hohoho.. owh ya.. nama dak ni mohd zubair zuhaili. dulu we used to kol him adeq, tp since dia da ada adeq baru, kiteowg pgl uba'. owh ya. rambut dia skg da pendek ek.

ok. bdk uba' ni ader abg.. abg dia jrg dtg dkt2 ngan aku, kecuali bila atok dia mara dia (atok dia= pakcik aku).. eheh.. slalu bdk ni pgl aku kakak. ntah la napa. smlm dia pgl aku makcik.(pdhal aku mmg makcik dia pon).ehehe.. tak suka! tak suka! pgl la kakak.. nmpak i ni muda sikit..hohoho..
tak ksah la. lantak ko la budak!


iklan sebentar: aku setahun 1/2 yg lalu

n pg td 1st tyme aku balik tg malim awl siot. slalu ptg bru aku blah dr kg no 2 aku tuh. ari ni aku blah pkl 7.30 pg. tu pon tak sempat sikat rambut.huk3..naseb bek rambut i ni tak sikat pon takpe..ok jew!ahakz. sume psl mkcik aku nk g keja. n pakcik aku pon sama gak. kang aku blah tyme ptg takde owg nak hntar aku kuar.. nora?hmmm. pg2 dia dah blah g carik keja..hohoho

pastu dlm bas nk g key ell, ada uncle india ni dok sebelah aku..sikit punya peramah owg tua ni.. aku dgn mood tak sikat rambut pon lyn la cerita2 dia. 1 malaysia yew pg2 buta..huahuahua... n lepas 10 min dia bwk aku ckp, tiba2 dia tanya.

" yew skg tgh susa ati kan??"

huh?? owg tua ni memandai jak. aku kata takdala.. dlm ati, mmg pon aku susa ati..kih3

pastu dia kata"frm da way yew talk, i know u r unhepi"

aku sengeh jew.. mungkin aku lyn die tyme tu kurang ceria kot... ok. pastu aku sedaya upaya memplastikkan muka ku berpura2 hepi n ceria n melyn dia. past dia tanya lg...

"yew ni owg dia sangat grg..bila yew da kawen nanti yew akan control suami yew"

aik?? owg tua nih.. aku da lyn dia sikit punya bek pon dia still ckp aku garang.. tp hakikatnya yah. aku mmg garang.. ehehe..

n laz skali dia ckp " dr muka yew, nant yew akan ada 2 owg pakwe".

kah3... yg ni syok.2 owg pakwe siot!!! satu pon takde camne nak ader smpai 2??huahuahua

n die jelaskan...lebey kurang camnila

"setiap kali yew berchenta, yew tak penah lupakan bf yew yg lama tuh. yew still suka dia walau yew da ada pakwe lain.. sbb tu uncle ckp yew akan punye 2 pakwe"

aku gelak. tp aku berpikir dalam2... mmg betul ckp dia...


Friday, November 13, 2009

lalalalaaaaaaaaaa

back 2 ma normal life

i've chose the wrong lane,

n i regret it

i bet i'll be much happier without u in ma life

hey u! gewd bye!

Wednesday, November 11, 2009

lagi dan lagi!!!


Tuesday, November 10, 2009

mata separuh tutup..tanda2????

juz nak kongsi fakta psl tdo..coz aku kan suke tdo..

1) saat kta sdg tdo nyenyak, nafas, detak jantung serta tekanan darah berada pd thp yg plg rendah. jgn tanye brp rendah.. coz aku pon tak taw.

2)saat kte sdg bermimpi, otak biasanya bekerja mencari pengalaman serupa yg prnah tjadi ketika sdg dlm keadaan sedar. ya2.. dis one i admit.. slalu mimpi psl benda yg da jd tp kdg2 pelik2. aku pon bgn tdo truz jd manusia pelik. contohnya aku mimpi byr lesen keta aku guna duit pnjam dr gengster. pdhal aku gune duit akak aku.. akak aku ni bakal gengster la kot.hohoho.matila..


hiasan semata2.. tak la byk nih duit byr lesen drive tuh..hoho.gler


3)byk penderita insomnia dpengaruhi dr rasa bimbang dan depresi. dan rata2 penderita insomnia plg tinggi adala wanita n owg tua. (insomnia - sejenis penyakit susa tdo yg perna dialami ole kwn setutorial ku d kml. ni alasan napa dia slalu ponteng kelas siang. coz mlm dia imsomnia so tdo waktu pg la.bgs sungguh alasan escape dia kan??n kwn aku ni ialah lelaki n muda lg ok!)

4)rata2 org bgn sekitar 6x setiap waktu mrk tdo. tp kdg2 owg tuh tak perasan pon die ader celik mata kejap kan? kan?

5)suhu tubuh anda akan menurun secara drastik menjelang pg. kemudian akan naik lg setelah terbit matahari. sok nk g pekan la beli termometer. bole pakai tyme tdo cek suhu.. gewd idea..kih3...


cth termometer idaman ati

6) wpun kita sdg tertdo nyenyak ada bbrp bahagian dr tubuh kita yg bole menerima suara atau signal dr sekitar. dats why ibu akan bgn klu dgr anak nanges... owh.. dlm konteks bujang pulak, owg bujang akan terjaga bila dgr kwn sebelah sibuk tok tak tok tak keyboard laptop..hohoho

ok. aku nak tdo. mengantok. pdhal bru pkl 10.45 pm. aku penat la weh.. pg td bz bungkus brg wat adiah main domeng..ngeh3... domeng tuh apa? pandai2 la bukak google yah.ok.


Monday, November 9, 2009

deeply...

promises mean EVERYTHING

but once they are BROKEN

SORRY means NOTHING


merdeka setengah2

bbrpa ari nih internet umah aku down.. huhuhu.. sedey2 tak dpt on9... suh aku study la tuh.. hello!!! paper aku tgl 1 jew pon.. tu pon nk kene tunggu 2 weeks lg.. owh.. mati la...

internet ok aku on9 fb jap.. tp takde keberanian nak tgk farmville.. hancur la abes la sumanya... huhuhu..tak sanggup2...

erm! paper sblom2 ni aku lalui mcm biasa2 jak.. menjwb dgn canggeh n pasti bole wat lecturer itu terkesima dgn kepintaranku otakku mencipta rumus2 tertentu.. walaupon tak pndai jwb, tp aku puas ati gak la cket2.. yala.. ngan usaha laz minitku tu klu dpt gred bulan bintang kira berbaloi la.. tp...............

ok. thesis punya cer! bereh.. smlm aku da edit sikit2 yg nk diperbetulkan.. pastu dh convert g pdf gak (dulu aku ingat susa la wat keje convert2 nih.. rupanya....). tp apa yg menensen kan aku smlm bila printer tu mcm syal!!!!!! keja siap tp tak leh print.geram2.. ink incompatible konon. ngade2 punya printer! laz2 kena jgk la aku p cc memprint suma2 tuh.. siap g lab wat jilid.. jilid kat lab kimia tuh.. ingatkan lab tmpat wat exp.. eheh.. nway. dah settle n dah antar n ma pensyarah penyelia pon ok tak ckp byk. juz accept n aku blah dgn rasa bersyukur!

balik umah aku kemas suma brg2..huhuhu. iye2 jew mcm abes exam.. sbnarnya aku tolong roomate aku meraikan ari kebesarannya memandangkan exam beliau telah berakhir td. tahniah. n aku??? 19hb.. waaaa nanges aku tunggu. takpa. aku mmg suka berpura2.. anggap la exam ku pon tlah berakhir... kih3.. pdhal mmg slalu camtuh pon.. paper laz aku da kurang amik ksah pon.. tp takleh gak klu tak study. tp nk study skg?? owh. itu masalah besar. bwk bersabar ok. sy akan study tp bkn skg.

bosan. nk balik umah no 2. tp bila????



Tuesday, November 3, 2009

halloween nyte..

mlm 31 oktober tuh aku kuar g tgk konsert. wah? semangat kan? owg bz exam aku pulak bz menda lain.. nway, konsert ni suppose diadakan tyme 10hb dulu tp dowang postponed coz adala sbb2 tertentu..(dgr2 sbb kaki vokalis aar ni terseliuh..ntah la). bila 1st dgr psl postponed ni ingatkan mmg takkan jadik la konsert ni . yala.. tgk konsert rihanna n beyonce tu? tp aku tak brapa nak ksah pon jadik kew tak. lgpon ni kan tket free.. tq digi!kih3


the tickets

mula tuh aku pk tak mo g ar konsert neh. lgpon aku ader paper 2hb.. tp pk punya pk mcm syg pulak.. so blaja cpt2 (yaka aku ada blaja??) n da settle leh berambus g kl.. mula tuh aku, eiyra n bb jew yg yg beria2 mo p..






mo g pekan tg malim dulu!

smpai kl lak lepak jln2 kat masjid jamek jap. sementara tgu encik joe pacak..huhuhu


ni la dia encik joe pacak.. owh. silap suda.. ni taro junior pulak. alamak! sala upload (pdhal sengaja)


mkn smbil tunggu.. lapar..huhuhu

arrived @ bukit jalil around 6 pm.. wah.. terspeaking pulak.. g sna nek lrt.. sungguh la ramai owg. n tgk owg baris pon pjg2.. naseb bek aku tak paya baris mcm dorang.. spesel entrance..kui3.. jgn jeles. nk spesel2 cam aku kena join digi yellow army dulu.


apa yg ko seluk tu joe??


look at da crowd! WOW



suppose jadual dr pukul 6 - 8.30 pm.. tp sbb lmbat start..huhuhu smpi ke mlm la jwbnya.. n mlm tu kan mlm halloween. so tema pon kene pakai baju halloween.. dak2 YA lak klu tak pakai tema halloween kena pakai bj digi yellow army..hohoho.. aku?? mcm biasa. halloween pon tak pakai, bj YA pon tak pakai. hantam sajala. lg pon owg muslim leh kew celebrate halloween nyte ni?? musykil2...




tema encik pacak pd mlm tuh : antu lapar


bj kuning yg aku pakai tuh la bj YA. tak pakai g konsert aku pakai tyme taklimat praktikum.. bole la bha tu kan?? (pic kuar topik)


ok.. tu jew pon cerita. balik lambat coz tgl bas..huhuhu..nway.. tq shbat2.. eiyra, bb n joe.. n tak lupa gak utk digi..gne digi campus taw! (promo)..





Monday, November 2, 2009

berkongsi suka duka part 2

smbung ksah yg tertangguh sbb mataku yg gatal mo tdo smlm tuh.. pdhal bknnya tdo. dok lepak adalah..

k.. masuk upsi dok kat kolej KZ.. awlnye tak brape nk suke.. selesa? agak la jugak.. asyik compare n contrast msa dok kml dulu..huahuahua.. tp lama2 aku dh blja mmbiasakan diri..hehehe.. 1st day kuliah?? aku gerak sowang2, coz aku mmg takde member.. byk2 geng kml ku, aku sowang jew mencampakkan diri kat upsi. nak wat cmna kan.. 1st day kuliah, aku dpt byk kwn bru.. kebanyakan tdiri drpd bdk2 sbh jugak. ya!mmg 100% bdk2 sbh.. 1st tyme masuk kelas, jmpa ngan emi n emma. pastu eiyra, bb n sis.. laz skali joe n ian..ops.. eiyra 1st tyme jmpa dia msa orentasi sem 1 tu.. msa tu yg rapat ngan aku cumala emi, eiyra, ngan emma., klu ingat gaya dulu2 cket punye nerd,,hahahaha.. gelak kambeng aku sowang2 klu ingat..




awl kuliah..


sis takde dlm pic...



apa yg pasti? kat sini aku still kurus.hik3.. msa berlalu begitu cpt.. skg aku dah gmok..ohohoho.. bkn itu point penting sbnarnya... aku, eiyra, emma n emi start dok luar kolej mse sem 3.. kene buang kolej??? ahahaha.. ya2.. setiakwn punye psl kan.. sibuk apply kolej len semata2 nk tgl sesama. pdn muka. tp aku tdk menyesal. sbb hdup lebey indah bila dok kat luar nih wpun pd awlnya menyakitkan hati..


sem 3: mse g kl


laz ko-k



sungguh byk kenangan yg dicipta besama shbat2ku spjg d upsi. namun aku ingatkan semakin lama usia persahabatan tuh maka semakin kuat tali persahabatan yg diikat. aku silap. ternyata, semakin lama aku semakin tdk mengenali mereka. begitu juga dgn mereka. terasa syg bila telah bersama selama hampir 4 tahun kini ikatan persahabatan itu semakin longgar. mungkin krn ego msg2 yg tidak mahu mengakui kesilapan sendiri atau pun tdk ingin memaafkan antara satu sma lain. ya.. aku mmg bknla seorang pemaaf. aku sungguh penat mahu menjaga ati dan perasaan owg sedangkan aku? pd aku maaf bkn penyelesai terbaik semua masalah. apa gunanya perkataan maaf klu tidak dtg dr hati yg tulus? aku mmg berasa syg utk memutuskan persahabatan itu, tp pd aku, lebey baik mencari haluan masing2 drpd saling mendendami antara satu sama lain. sayang tdk semestinya memiliki tp adakalanya melepaskan utk mengelakkan ada lg yg terluka.. aku xmahu sekiranya aku memaafkan, perkara yg sma akan berulang di msa hadapan. pasti ia akan jadi lebey keruh dan ada insan2 yg akan terguris lebey mendalam... so.. kpd sahabat2 ku. 3ma qaseh utk 7 sem ini. walaupun mungkin kenangan manis itu setakat di sini shj, tp aku bersyukur sbb punya byk masa lalu yg gembira bersama kamu utk dikenang..



















berkongsi suka duka

suda 7 sem aku berada di upsi.. bermaksud suda 4 thn jugak aku kuar mencarik ilmu ( yaka carik ilmu? mcm carik psl lg byk). 1 year dok kat labuan n 3 thn lebey dok kat upsi.. apa yg aku dpt? byk yg aku peroleh.. dpt kenal kwn2 ku skg, mengenali ramai owg yg lebey hebat dr aku, kenal apa tu pressure, gembira, sedey, airmata , kekalahan, kemenangan n suma2nya...ops.. lhiihi.. knal chenta jgk kot..hohoho..jiwang. ok full stop

ok.. nak post en3 ni mmerlukan kekuatan yg luar biasa, sbb ia berkenaan dgn suma luahan2 perasaan ku. pembaca2 blog ku pon kebanyakannya terdiri drpd owg yg mengenali aku. kompom la aku malu weh... tp lantak la...hahaha.. ok ini entry serius.. tp sekali sekala letak hahaha rasanya takda apa2 masalah kot.

pengalaman 1st tyme dok jauh dr family, masa aku tgl labuan.. labuan chantek, best n hakikatnya aku suka dok sna malahan family aku pnah ckp yg aku ialah budak yg semakin jauh dr family, aku semakin suka.. ya ka?? mungkin. ntah la. ok.pembetulan.. labuan chantek, best tp kml?? ok. ada yg tak best ada pulak yg best. bestnya??? aku dah reti memahami percakapan owg sarawak. awlnya mmg susa.. aku sebut air dorang ingatkan iron.. aduyai.. apa lg yg bez? aku byk kwn dr serata daerah. cuma apa yg aku pelik, napa kwn2 ku kebanyakannya terdiri drpd non-muslim n yup aku mmg selesa dgn mereka. lg apa ya? owh.kml mengajar aku melupakan minatku terhadap tv n meningkatkan lg minat ku terhadap lagu..hohoho. tahniah.

beralih pd yang tak best la pulak.. erm. sebenarnya, dulu aku sungguh2 tak beminat dgn matrik. apa yg membuatkan aku dtg?paksaan dr beberapa org individu..hohoho.. mmg tak syok wat sesuatu dlm keadaan terpaksa. jadual sungguh la ketat membuatkan aku benci. aku kena blaja benda yg aku tak suka. fizik, kimia, maths --> ya aku tak suka suma ni. 1st sem aku still tak leh adapt dengan prsekitaran yg mahukan aku blaja sumanya scara pantas. n mid sem 1st sem aku failed ketiga2 subjek matrik nih. except bi jew yg aku lulus...hohoho. mantap. dr aku darjah 1 smpai form 5 tak pnah la aku failed mna2 paper..ops. kcuali form4 n 5 aku tak pnah lulus add maths..hik3. ok. start dr situ aku dh agak down, n u can guess exam sem 1 aku cmner. takla failed, pon tak jugak dpt result yg bgs. rsa mcm mau blah tak mau truzkan pon berkobar2. tp kesian dgn parents di kg. so go on. niat sem 2 ku setakat nk completekan pengajian. lulus @ gagal, masuk u @ x tuh blkg cerita.

masa isi upu dulu pon, aku main belasah jew pilih course. coz aku mmg tak yakin dgn resultku. tp upsi ni mmg 1st choice ku sbb aku mmg nak jadi cikgu. dulu2 sbb takut sangkut paper matrik n tak dpt tawaran smbung study, aku g mohon maktab..hohoho.. lepas smpai interbiu jew. laz2 masuk upsi la pulak. amik maths. subjek yg aku sungguh2 kurang bijak n kurang minat, pdhal aku mmg mintak maths dulu..kih3. sengal..

aku nak tdo. 2moro exam. nant smbung!

Sunday, November 1, 2009

trick or treat

semakin lama aku semakin berpikir dlm2...

betul ka tdk yah apa yg aku buat ni....

lebey baik berlaku jujur dr menyembunyikan kebenaran..

hakikatnya, tetap ada yang akan terluka

cerita

seorang wanita dan kekasihnya bernikah dan acara pernikahannya sungguh megah. semua kawan2 dan keluarga mereka hadir menyaksikan dan menikmati hari yang berbahagia tersebut. mempelai wanita begitu cantik dan aggun dalam gaun putihnya dan pengantin lelaki dgn tuxedo hitam yg gagah. setiap psg mata yg memandang setuju menyatakan bhw mereka sungguh2 sepadan dan mencintai antara satu sama lain. bbrapa bulan kemudian, si suami berkata kpd isterinya...

"syg, abg baru membaca sebuah artikel dalam majalah ttg bagaimana memperkuatkan hubungan dan tali pernikahan kita ", katanya sambil menunjukkan majalah tersebut. "masing2 kita akan mencatatkan hal2 yg kurang kita sukai dr pasangan kita, kemudian kita akan membahas bagaimana kita mengubah hal2 tersebut dan membuatkan perkahwinan kita lebey bahagia..". isterinya setuju dan mereka mula memikirkan hal2 dr pasangannya yang tdk mereka sukai dan bjanji tdk akan tsinggung ketika pasangannya mcatat hal2 yg kurang baik krn ia adalah utk kebaikan mereka bsma..

keesokan pgnya, ketika sdg bersarapan, mereka sedia utk membincangkannya. "abg akan mulai dulu ya", kata si suami. ia lalu mengeluarkan senarainya. byk sekali yg ditulisnya sekitar 2 muka surat... ketika ia mulai membacakan satu persatu hal yg tdk dia sukai mengenai isterinya, ia memerhatikan bhw airmata isterinya mulai mengalir...

"maaf, apakah abg harus berhenti?", tanyanya.. "oh tdk.. teruskan.." jwb isterinya. lalu si suami melanjutkan membacakan semua yg tersenarai, lalu kembali melipat kertasnya dgn manis di atas meja dan berkata dgn bahagia, "skrg giliran syg pula mbacakan senaraimu".

dgn suara perlahan isterinya berkata, " aku tdk mencatat sesuatu pun di atas kertasku.. aku bfikir bhw abg suda sempurna dan aku tdk ingin mengubah akan dirimu. abg adalah dirimu sendiri. abg kacak dan baik di sisiku. tiada satu pun drpd peribadimu yg kudapati kurang.."

si suami tersentak dan tersentuh hatinya oleh permyataan dan ungkapan cinta serta isi hati isterinya bhwa isterinya menerima dirinya seadanya...


ok... so??? Hakikatnya orang-orang yang menyayangi diri kita kerana kelebihan dan menerima segala kelemahan kita, sudah pastilah orang ini adalah sangat ikhlas menyayangi diri kita… INSYA ALLAH.

Thursday, October 29, 2009

yang baru2 belaka....

okeh.. aku dah delete entry aku yg lama2 tuh.. bkn sume.. ada la yang berkenaan shj..hohoho

new life begin kan.. tp ada satu entry tu tak leh delete.. aduiiiii

biar la tuh..

Monday, October 26, 2009

terima qaseh chenta

td g lwt facebook n tgk page bdk sekor ni...





bermakna sungguh wall post die nie.. terharu i mbace...huahuahua.. name saje di blurkan.. nak bg timbul perasaan suspen...

Sunday, October 25, 2009

change

he got the right answer

in less than 24 hours.....


hahaha.. cptnya.. btl2 aku tak sangka..

nway...

gewd bye single
welcome in a relationship
p/s plz dont ask me whatsoever rite now.. still dlm mood terkejut..huhuhu

Saturday, October 24, 2009

nonsense

currently..

my heart is jumping...

yeah2.. lagu usher tuh...

huhuhuhu

nonsense~~~~

Wednesday, October 21, 2009

s.a.j.a

Menurut Imam al-Ghazali, banyak sebab mendorong seseorang itu suka mengumpat. Antaranya :

* Menghilangkan kemarahan. Apabila seseorang itu marah terhadap seseorang maka disebut kejahatan dan kelemahan orang itu. Mengumpat lebih teruk lagi jika dicampur dengan hasad dan dengki.

* Menjaga hati kawan yang mengumpat. Ketika seseorang kawan marah dan mengumpat orang lain, orang mendengar itu turut serta menambah cerita yang ia tahu mengenai kejahatan dan kelemahan orang yang diumpat semata-mata untuk menjaga hati kawannya.

* Berasa terhina. Apabila seseorang membuat kenyataan umum, ia rasakan bahawa kata-kata itu ditujukan kepadanya dan ia berasa terhina. Tanpa berfikir panjang, lalu diumpat orang itu.

* Melepaskan diri. Apabila berlaku sesuatu kepincangan dalam masyarakat, lantas dia mengumpat dan menyalahkan orang lain untuk melepaskan diri daripada bertanggungjawab terhadap kemungkaran itu.

* Menunjukkan kebaikan diri sendiri. Seseorang yang ingin membuktikan kebaikannya dia memuji diri sendiri dan membandingkan dengan orang lain. Dalam hal ini ia menyebut mengenai kelemahan dan keburukan orang lain.

* Dengki. Apabila orang lain mendapat nikmat dan rahmat Allah, dia berasa dengki lalu menceritakan kelemahan dan kekurangan orang lain. Kadangkala ia mendakwa, dialah yang lebih berhak mendapat anugerah itu.

* Tujuan bergurau. Bagi membolehkan senda gurau dan lawak jenakanya diberi perhatian oleh orang ramai, ia mengumpat orang lain agar ditertawakan oleh pendengar.

* Menghina orang. Cara yang paling mudah untuk menjatuhkan dan memalukan orang lain ialah dengan menceritakan keaibannya.

paste from muslimdiary..

p/s anda tergolong dlm kumpulan yg mn?? i toksah cerita..

Monday, October 19, 2009

nobody..

You Know I still Love You Baby.
And it will never change.

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why are you trying to, to make me leave ya
I know what you're thinking
Baby why aren't you listening
How can I just
Just love someone else and
Forget you completely
When I know you still love me

Telling me you're not good enough
My life with you is just too tough
You know it's not right so
Just stop and come back boy
How can this be
When we were meant to be

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why can't we just, just be like this
Cause it's you that I need and nothing else until the end
Who else can ever make me feel the way I
I feel when I'm with you, no one will ever do

Telling me you're not good enough
My life with you is just too tough
You know me enough so
You know what I need boy
Right next to you is where I need to be.

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I don't want no body, body
I don't want no body, body

Honey you know it's you that I want, it's you that I need
Why can't you see~


I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Back to the days when we were so young and wild and free
Nothing else matters other than you and me
So tell me why can't it be
Please let me live my life my way
Why do you push me away

I don't want nobody nobody nobody nobody but you.

Thursday, October 15, 2009

kosong (updated)

ahaahha.. menjawab aper yang KOSONG ari tuh...

(lara & lolly - bknnye markah exam aku yg kosong, aku dah lama tak dpt markah kosong semenjak dh kuar mtrx ( dulu2 slalu ah )..hohoho....

aper yg kosong????

otak aku la yg kosong!! kering kontang takda idea...



ari tu kena wat macro, mula2 plan nak wat experiment. tgk2 lab assistant disappeared lak... so kene carik idea bru...

nway, sume da blalu........

melangkah ke era final exam.. wah!!!

bru terpikir, ni exam btulis yg terakhir slepas hmpir 16 tahun aku study..hihihihi


p/s key "s" ni mcm cyal.. tak berfungsi dgn bgs owh!!!!

Tuesday, October 13, 2009

kepelbagaian mood

yeay.... kosong! kosong! kosong!

aper yang kosong ek???

jeng jeng jeng!!!!

Saturday, October 10, 2009

papadom!!

baru jew balik dr kl ni..hohooho.. trn kl semata2 nak nonton movie.. td tgk citer papadom.. sungguh la best.. jrg2 aku akn puji citer melayu ni. tp yg ni mmg tak rugi babe. pdn la menang byk anugerah dlm festival filem ari tuh..hohoho



mse 1st tgk citer ni, aku cuma taw ader liyana jasmay n afdlin shauki.. aku mmg minat ngan liyana ni since tgk die dlm citer KAMI dulu. . tgk2 farid kamil pon ader, scha n que.. que tu sungguh la comel. hahahaha... bops.. da berbini la.. mne bole puji2 lg..

ok la. korang tgk ar citer ni yer... ni quick hupdate jew. nak wat thesis pulak nih.hohoho


Thursday, October 8, 2009

kenapakah itu?

aku nak wat pengumuman..

dalam mood yg mcm cyal coz nk kene wat thesis... actually aku dilanda perasaan

HAPPY

HAPPY

HAPPY
(ungu melambangkan tahap kehepian aku yang melampau2)


dalam bhs melayunye

GEMBIRA

GEMBIRA

GEMBIRA

mo taw kenapakah itu?

SECRET YAH

tak paya mau korek2 rahsia ni

bcoz

IT WILL REMAINS SECRET till ntah bila2

p/s dah namenye secret, takkan aku nk gtaw kan? aku juz nak kongsi n gtaw korang yg aku ader rahsia

=p

Friday, October 2, 2009

album lama

tak taw nak hupdate psl ape... no idea la pulak..huhuhu. nway, balik sbh ari tuh aku ader scan beberapa bijik gmbar msa aku kecik2.. sje nk kasi korang tgk la..hohoho


yg dok sibuk garu2 kepala tuh aku. kecik2 dh byk kutu la katakan. sebelah tu akak aku yg 2nd..


ni dh besar cket.. still ngan akak aku yg d tuh..hohoho


ni lak ngan akak aku yg 1st.. kecik2 dulu aku mmg mengada2..hohoho


aku n bpk..hohoho.. dulu2 jd anak manje sma bpk. skg ni g mampos punye ank. kepala batu..hohoho


ok.. dulu n skg.. teda beza pon kan? aku ttp aku bha ni........



Tuesday, September 29, 2009

tik tok tik tok.............. episod 2

k... ni smbg citer ari tuh yang tergendala sbb jari jemari bosan menaip..hehhe

26092009 - ari ni balik kl..huhuhu... aku lom puas lg rye taw da nak kene balik.. ape daaaaa... flight pkl 11.35 pg.. tgu smpai pkl 12 pon tak kene pnggil2 lg.. skali flight terlewat la.. ingatkan terlepas..hohoho.. dlm pkl 1 camtuh mas pgl amik mknan kat restoran tingkat ats.. psl mkn kompem la aku plg awl.. hehe. tgh aku mkn tuh tgk punyela ramai owg dok baris lg. tiba2 mas announce lg skali suh nek kpl.. amboi.. sedap2 die jew, suh owg amik mknan, pastu 10 min lg dah suh owg nek kpl.. apa daaaa. smpai jew kat klia, tgu makcik aku dtg amik... balik banting dulu. kg no 2 la katakan. mlm tuh kiteowg g rye umah jiran2.. kesimpulan: pon tak dpt duit rye gak =(

yg len2 tak paya citer ar.. soknye aku balik tg malim. bodo gle bas tu. pttnye trn kat kotaraya, tgk2 trn kat bas stand klang-banting kat psr seni tu. sikit punye jauh aku kene jln. da la brg aku byk siot.sengal...

Sunday, September 27, 2009

tik tok tik tok..............

salam raye sume.. eheh.. lmbatnye aku hupdate psl rye kan? biasela. cuti sakan la katakan..sakan kew?hehe bole la cket2... oh ya. nk ingatkan pembaca, entry kali ni agak la pjg, so sesape nk g minum kew, buang air jkew, sile laksanakan hajat anda terlebey dahulu yer utk mengelakkan sebarang kesulitan

20092009 - chantek pulak tarikh ni.. bru perasan.hik3. ni 1 st day rye.. aku tak bgn solat rye la weh.. huhuhu.. tdo lewat so bgn pon agak le lewat. spt yg korang sume sedia maklum thn ni kan aku balik rye kt kg... bgn dlm pkl 8 cmtuh.. tu pon mak aku potpet2 bising bru aku sedar dr koma.. klu tak, alamatnye hampeh. dah bgn tuh mandi siap2 pastu bru berani trn bwh. klu tak, mampus aku. dah le bgn leat, tak g smayang rye, mandi pon tak..hik3... rye 1st aku tak pakai bj rye pon. aku pakai bj tido..hahahhaa. aku mmg camni. mse raye kat umah makcik kat banting pon aku camtuh gak. 1st raya pakai bj tido. coz mood ari tuh nak tido jew..hohoho. lantak ko la tetamu2 sume nak rse pelik thap ikan masin sekali pon.. utk owg mcm aku, cewah.. 1st rye ni agak bz.. kwn2 tak digalakkan dtg braye time nih. tp klu nak dtg gak no hal. lyanan ttp ader..hehehe. lepas sume kebizian ku disetelkan, aku pon naik bilik n tido smpai ke ptg.. bgn2 jew aku dgr sore auntie cine dpan umah aku dtg rye kat umah. siap bwk hamper babe. besar gler.. thank u auntie.. auntie ni mmg bek.. mlm rye pon die bg kuih gulung2 tu, pastu laici dlm tin, biskut gule, n ntah ape bende lg la.. kesimpulan rye 1st: aku tak kuar mne2....dok umah jd sleeping beauty

21092009 : 2nd day rye.. member2 sekelas aku mse form 5 janji nk dtg umah. ni irwanshah yg punye plan. bkn irwanshah ex acha tu ek. ni laen..hohoho.. tyme nih line Celcom cam cyal. member gtaw nk dtg pkl 9 pg, aku pon pkl 8 dah siap2 g mandi pakai baju lawa2 sume. dekat pkl 10 aku pelik ar, coz dowang tak dtg lg. aku pesan kat member ni, klu dh sampai msg jew aku. aku amik kat luar, as dowang tak taw jln nak g umah aku. nak mampos aku send msg. failed sokmo.huh. nak kol pon asyik2 error in connection.huhuhu. laz2 aku da putus ase, naek bilik tkr baju aku yg lawa tuh, aku tgk movie.huhuhu. pastu tetibe ader la msg member aku ni. katenye dowang janji nak jmpe pkl 10. so dlm pkl 10.30 bru sampai umah aku. die lupe nk gtaw aku awl2.. wah,. sengal nye bdk. klu ku taw, xakan ku bgn awl n siap awl2. tyme ni line cam cyal lg.dlm pkl 11 gtu member2 aku pon dtg umah.. dah rye kat umah aku, mestilah aku lak g rye kat tmpat dowang kan... ari tuh aku g umah mrk2 ini.. :
1) irwanshah - kat ni aku mkn roti ngan kari daging. marveles owh rse die
2) jusman - die tak balik rye pon tp suh kami singgah umah die. so singgah ar. mkn mkanan bugis. ada buras, ayam likku, ayam msk lemak n daging nah msk ape. daging tuh sdp giler2 taw..huahuahuahua
3) nani - ni member aku sejak dr skul rendah smpai la kew matrik asik sama kelas jew. kat ni mkn mknan owg bajau. mkn putu ngan ikan bakar...

ni jew umah2 yg aku g ari tuh.. balik umah dh pkl 6.30 ptg. satu umah dlm 2 jam kiteorg lepak..hihi. mesti tuan umah pon menyampah siot ngan kite owg. kesimpulan : kenyang aku mkn sehari suntuk..tp duit rye sesen pon tak dpt

22092009 - ari ni ku g rye lg.. ngan member2 sekelas aku tyme form 3 la pulakjanji nk jmpe kat umah kazen aku. janji pkl 10, pastu tunda pkl 10.30 laz2 pkl 11 bru nmpak lubang idung..huhuhu

1) umah makcik aku - sje je singgah sini. dah stu kg kan ngan kazen aku... hehehe
2) umah razimah - ni kazen aku. g umah die mkn kuih rye. pastu tunggu akak die siap koz nak join kami skali kuar rye.. hehehe
3)umah adelaida - lepas aku abes spm, da tak penah jmpe budak ni lg. after 5 years, ni bru 1st tyme jmpe.. kata budak2 ni slalunye umah die byk mknan sedap. laz2 habuk pon tarak.. huhuhu. hampeh perutku yg lapar ni
4) umah dj - sikit punye jauh. mcm nak g latihan daki gunung kinabalu pulak. huhuhu sungguh mencabar jln g umah die ni taw. sampai terpakse bkk selipar..hohoho..
5)umah bf si dj : ni out of plan punye singgah. tetibe jew dorang amik corner g umah bdk ni..aku lyn jew la..huhuhu
6)umah rosdiana - akhirnye kat sini dpt la mkn..huhuhu. lpr2.. mkn coto.. wah.. mknan yg paling aku suke tuh... siap ader tapai lg kat umah die ni. spesel sungguh
7)last umah aku - kat sini dorang bedal sup tulang pulak..hehehe. kejap jew dowang kat umah aku. mklumlah sume ank dara nak kene pulang awl.. hehehe

kesimpulan: pon same. satu sen haram pon aku tak dpt duit rye

23092009 & 24.092009 - aku dok umah jew mengenang naseb smbil melayan tetamu

25092009 - ni laz day aku kt sdkn. cptnye mse blalu kan. esoknye da nak kene blah. so aku trn bdr ar nak benk in duit aku yg byk.. pastu jmpe ngan member lame. liza. die blanje ku tgk wyg citer jin notti. kiut ar fara fauzana tuh
kesimpulan : ari ni aku tak dpt duit rye gak. tp aku bjaya memokaikan kwn ku liza.hoohoh

260920009: to be continued. jari bosan taip2.hehehe
p/s jgn bosan bace entry ni. taw la takde pic. mklumla owg takde hp..hohoho


Saturday, September 19, 2009

koleksi kad2 raye



ni dr eiyra.. thanks byk2 eh...



ni lak from din3187.. sungguh byk kad rye kat blog die ni,
n i choose dis one..
skali lagi 3ma kaseh byk2 n camat ari rye......