BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

bala tentera miszzy

Tuesday, September 29, 2009

tik tok tik tok.............. episod 2

k... ni smbg citer ari tuh yang tergendala sbb jari jemari bosan menaip..hehhe

26092009 - ari ni balik kl..huhuhu... aku lom puas lg rye taw da nak kene balik.. ape daaaaa... flight pkl 11.35 pg.. tgu smpai pkl 12 pon tak kene pnggil2 lg.. skali flight terlewat la.. ingatkan terlepas..hohoho.. dlm pkl 1 camtuh mas pgl amik mknan kat restoran tingkat ats.. psl mkn kompem la aku plg awl.. hehe. tgh aku mkn tuh tgk punyela ramai owg dok baris lg. tiba2 mas announce lg skali suh nek kpl.. amboi.. sedap2 die jew, suh owg amik mknan, pastu 10 min lg dah suh owg nek kpl.. apa daaaa. smpai jew kat klia, tgu makcik aku dtg amik... balik banting dulu. kg no 2 la katakan. mlm tuh kiteowg g rye umah jiran2.. kesimpulan: pon tak dpt duit rye gak =(

yg len2 tak paya citer ar.. soknye aku balik tg malim. bodo gle bas tu. pttnye trn kat kotaraya, tgk2 trn kat bas stand klang-banting kat psr seni tu. sikit punye jauh aku kene jln. da la brg aku byk siot.sengal...

Sunday, September 27, 2009

tik tok tik tok..............

salam raye sume.. eheh.. lmbatnye aku hupdate psl rye kan? biasela. cuti sakan la katakan..sakan kew?hehe bole la cket2... oh ya. nk ingatkan pembaca, entry kali ni agak la pjg, so sesape nk g minum kew, buang air jkew, sile laksanakan hajat anda terlebey dahulu yer utk mengelakkan sebarang kesulitan

20092009 - chantek pulak tarikh ni.. bru perasan.hik3. ni 1 st day rye.. aku tak bgn solat rye la weh.. huhuhu.. tdo lewat so bgn pon agak le lewat. spt yg korang sume sedia maklum thn ni kan aku balik rye kt kg... bgn dlm pkl 8 cmtuh.. tu pon mak aku potpet2 bising bru aku sedar dr koma.. klu tak, alamatnye hampeh. dah bgn tuh mandi siap2 pastu bru berani trn bwh. klu tak, mampus aku. dah le bgn leat, tak g smayang rye, mandi pon tak..hik3... rye 1st aku tak pakai bj rye pon. aku pakai bj tido..hahahhaa. aku mmg camni. mse raye kat umah makcik kat banting pon aku camtuh gak. 1st raya pakai bj tido. coz mood ari tuh nak tido jew..hohoho. lantak ko la tetamu2 sume nak rse pelik thap ikan masin sekali pon.. utk owg mcm aku, cewah.. 1st rye ni agak bz.. kwn2 tak digalakkan dtg braye time nih. tp klu nak dtg gak no hal. lyanan ttp ader..hehehe. lepas sume kebizian ku disetelkan, aku pon naik bilik n tido smpai ke ptg.. bgn2 jew aku dgr sore auntie cine dpan umah aku dtg rye kat umah. siap bwk hamper babe. besar gler.. thank u auntie.. auntie ni mmg bek.. mlm rye pon die bg kuih gulung2 tu, pastu laici dlm tin, biskut gule, n ntah ape bende lg la.. kesimpulan rye 1st: aku tak kuar mne2....dok umah jd sleeping beauty

21092009 : 2nd day rye.. member2 sekelas aku mse form 5 janji nk dtg umah. ni irwanshah yg punye plan. bkn irwanshah ex acha tu ek. ni laen..hohoho.. tyme nih line Celcom cam cyal. member gtaw nk dtg pkl 9 pg, aku pon pkl 8 dah siap2 g mandi pakai baju lawa2 sume. dekat pkl 10 aku pelik ar, coz dowang tak dtg lg. aku pesan kat member ni, klu dh sampai msg jew aku. aku amik kat luar, as dowang tak taw jln nak g umah aku. nak mampos aku send msg. failed sokmo.huh. nak kol pon asyik2 error in connection.huhuhu. laz2 aku da putus ase, naek bilik tkr baju aku yg lawa tuh, aku tgk movie.huhuhu. pastu tetibe ader la msg member aku ni. katenye dowang janji nak jmpe pkl 10. so dlm pkl 10.30 bru sampai umah aku. die lupe nk gtaw aku awl2.. wah,. sengal nye bdk. klu ku taw, xakan ku bgn awl n siap awl2. tyme ni line cam cyal lg.dlm pkl 11 gtu member2 aku pon dtg umah.. dah rye kat umah aku, mestilah aku lak g rye kat tmpat dowang kan... ari tuh aku g umah mrk2 ini.. :
1) irwanshah - kat ni aku mkn roti ngan kari daging. marveles owh rse die
2) jusman - die tak balik rye pon tp suh kami singgah umah die. so singgah ar. mkn mkanan bugis. ada buras, ayam likku, ayam msk lemak n daging nah msk ape. daging tuh sdp giler2 taw..huahuahuahua
3) nani - ni member aku sejak dr skul rendah smpai la kew matrik asik sama kelas jew. kat ni mkn mknan owg bajau. mkn putu ngan ikan bakar...

ni jew umah2 yg aku g ari tuh.. balik umah dh pkl 6.30 ptg. satu umah dlm 2 jam kiteorg lepak..hihi. mesti tuan umah pon menyampah siot ngan kite owg. kesimpulan : kenyang aku mkn sehari suntuk..tp duit rye sesen pon tak dpt

22092009 - ari ni ku g rye lg.. ngan member2 sekelas aku tyme form 3 la pulakjanji nk jmpe kat umah kazen aku. janji pkl 10, pastu tunda pkl 10.30 laz2 pkl 11 bru nmpak lubang idung..huhuhu

1) umah makcik aku - sje je singgah sini. dah stu kg kan ngan kazen aku... hehehe
2) umah razimah - ni kazen aku. g umah die mkn kuih rye. pastu tunggu akak die siap koz nak join kami skali kuar rye.. hehehe
3)umah adelaida - lepas aku abes spm, da tak penah jmpe budak ni lg. after 5 years, ni bru 1st tyme jmpe.. kata budak2 ni slalunye umah die byk mknan sedap. laz2 habuk pon tarak.. huhuhu. hampeh perutku yg lapar ni
4) umah dj - sikit punye jauh. mcm nak g latihan daki gunung kinabalu pulak. huhuhu sungguh mencabar jln g umah die ni taw. sampai terpakse bkk selipar..hohoho..
5)umah bf si dj : ni out of plan punye singgah. tetibe jew dorang amik corner g umah bdk ni..aku lyn jew la..huhuhu
6)umah rosdiana - akhirnye kat sini dpt la mkn..huhuhu. lpr2.. mkn coto.. wah.. mknan yg paling aku suke tuh... siap ader tapai lg kat umah die ni. spesel sungguh
7)last umah aku - kat sini dorang bedal sup tulang pulak..hehehe. kejap jew dowang kat umah aku. mklumlah sume ank dara nak kene pulang awl.. hehehe

kesimpulan: pon same. satu sen haram pon aku tak dpt duit rye

23092009 & 24.092009 - aku dok umah jew mengenang naseb smbil melayan tetamu

25092009 - ni laz day aku kt sdkn. cptnye mse blalu kan. esoknye da nak kene blah. so aku trn bdr ar nak benk in duit aku yg byk.. pastu jmpe ngan member lame. liza. die blanje ku tgk wyg citer jin notti. kiut ar fara fauzana tuh
kesimpulan : ari ni aku tak dpt duit rye gak. tp aku bjaya memokaikan kwn ku liza.hoohoh

260920009: to be continued. jari bosan taip2.hehehe
p/s jgn bosan bace entry ni. taw la takde pic. mklumla owg takde hp..hohoho


Saturday, September 19, 2009

koleksi kad2 raye



ni dr eiyra.. thanks byk2 eh...



ni lak from din3187.. sungguh byk kad rye kat blog die ni,
n i choose dis one..
skali lagi 3ma kaseh byk2 n camat ari rye......

Friday, September 18, 2009

balik kg no 1

jgn jeles..
aku dah smpai umah....
hoho
tp ada yang tak best la..............

Wednesday, September 16, 2009

main facebook

aku suke jwb2 kuiz kat fb tu..hohoho. tp yg ni menarik perhatian pulak. sungguh!!!



ya. yg ni mcm btl.. aku menyesal cket kapel ngan dia. bkn nk ckp ape. hal2 die sume aku yg kene urus. pelik2. dr kapel smpai dh putus, perangai suke berharap kat owg len tak pnah berubah.hurm... n mmg pon dlm msa yg sma aku suke owg len tp mcm apa yg aku kata,

LET TIME DECIDE

selamat hari rye



ok.. ni pulak kd rye dr criestz
makaseh yer
selamat hari raya jugak...
sudu, garpu, pisau mengingatkan aku pd piza hut..hhohoho

jom balik kg no 2

kali ni punya entry dipos dalam bhs sbh sepenuhnya. so sapa2 nda phm buli la p bukak kitab masing2 ah...

bha.. sepanjang minggu ni aku nda bernafsu mau p kelas. hohoho.. kelas ari isnin aku escape, ari selasa naseb la teda kelas, ari rabu pulak ada kelas pagi2 pkl 8. bikin benci btl..yg pkl 8 tu aku nda p, yg pkl 10 nanti ni pun aku rancang mau escape..hohoho.kelas macro jak pon. mls aku mau tgk urg syok sendiri macroteaching.kih3.. kpd si eiyra n bb gud luck la kamu sna ah. jgn putus semangat aku nda dtg tgk kamu bermacroteaching..

ok. abes suda psl tuh. ari ni aku rancang mau balik kg no 2 ku.. hahaha... ya.. aku ada kg no 1, ada kg no 2. yg no 1 di sbh, yg no 2 di banting. raya2 yg sblum ni aku raya di banting. 3 thn suda taw.. dulu2 klu dgr lagu airmata syawal ( ala lagu c ct tu bha) msti aku mau sedey2.. skg pulak ketawa2 aku dgr tu lgu.. kah3.. temberang ni. mentang2 thn ni balik kg no 1..

huhu. mau balik banting ni tp makcik ku nda pndai mengangkat teleponnya. kimpanas pulak.uiseh. lek bha.. ikutkan mls sma bajetku mls aku mau singgah sna. mau terus jak direct p klia. tp tu ari ada lg satu macikku menelepon suh aku datang. dia ckp mau kirimkan beliauku kuih bangkek. adeh.. semata2 kuih bha aku di suh balik sna dulu.. nda pa la. rezeki bha tu kan.
selain tu, aku di suh jugak hntar tket flight konco kuatnya makcikku sna. ingatkan tu ari mau kirimkan jak sma kazenku suh dia yg bwk, tp mcm mana..............

so, ari ni balik kg no 2, bsuk blah p kl, n stay 1 mlm d klia, pastu pg lusanya dlm jam 8pg gtu aku memberambuskan diri nek flight.hohoho. slalu jugak aku bmlm d klia sna. mls mau menyusahkan pulak..hihihi..

so, memandangkan aku nda buli on9 2-3 ari ni,( balik sbh pun lom tentu buli on9, slalu berebut broadband ni sma kakak) aku mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF SEKIRANYA TERKASAR BAHASA, TERUMPAT SANA SINI SEPANJANG AKU BLOGGING
KLU RAJIN KASI LA BHA AKU DUIT RAYA SEKUPANG 2
OK

p/s : baju raya ku warna pink, kasut raya ku warna pink, segala2 warna pink. tp aku ttp gila sama purple.wokeh. nda buli kasi tgk kamu pic bju raya ku. hp hilang bha pulaknya..huhuhu

Tuesday, September 15, 2009

kad raya from kf

tq to kf ats kd rayenye yer.. dah amik awl2 tp lmbat post..hehhe nway, selamat hari raya jgk diucapkan pd kf n sume blogger lain.. maaf segala khilaf okeh.........

award.......



ok.. dpt award ni dr blog http://criestz.blogspot.com/
3ma kaseh byk2 yer
n congrate coz dpt 200++ followers dlm mse beberape bulan jew..
=)

Sunday, September 13, 2009

kehilangan

well, 2day, im losing ma hp.. huhu( though i used the word "huhu" it doesnt meant that i'm not serious okay). . so sad.... but what shall i say. takde rezeki kot. biar la.. harap pencuri bertuah seumur hdup (dunia akhirat okay) coz merompak hp sy. 3ma kaseh


hp ku dulu tgl kenangan


jadi harapan..

Thursday, September 10, 2009

ntah ape2

Dear mangkuk,

I don't really know how to tell you this,
Your nostrils are insulting. I think I realized it Last year when you peed your pants With Jean Chr├ętien and i saw you Carve your initials into My corned beef hash. I'm sure you're Frostbitten enough to understand That we’re related. I'm returning The cut toenails to you,but i'll keep The oil tank from your car as a memory.You should also know that i Will not tell the authorites that you stole the whale from the backyard. and Your Cucumber-fetishism is weird

Go milk a cow,
MISZZY



---

Here's how you do it:
Dear (someone you recently talked to),

I don't really know how to tell you this,(1). I think I realized it (2)(3) and I saw you (4)(5). I'm sure you're (6) enough to understand (7). I'm returning your (8) to you, but I'll keep (9) as a memory. You should also know that I (10) and (11).

(12),
Name


1) What's the color of your shirt?
Blue - I'm in love with your cat
Red - Our affair is over
White - I’m joining the Convent
Black -Our romance is over
Green- Our socks don't match
Grey - You're a leprechaun
Yellow - I'm selling myself for candy
Pink - Your nostrils are insulting
Brown - The mafia wants you
No shirt - Purple hedgehogs want to destroy you
Other -I dislike your eyelashes

2) Which is your birth month?
January - That night you picked your nose
February -When I quoted Forrest Gump
March - When your dwarf bit me
April - When I tripped on peanut butter
May - When I threw up in your sock drawer
June - When you put cuffs on me
July – When I saw the purple monkey
August - When you smacked my ass
September - Last year when you peed your pants
October - When we skinny dipped in the bathtub
November - When your dog humped my leg
December - When I finally changed my underwear

3) Which food do you prefer?
Tacos - When we skinny dipped in the bathtub
Chicken- In your car
Pasta - Outside of your office
Hamburgers - Under the bus
Salad – As you were eating Kraft Dinner
Lasagna - In your closet
Kebab - With Jean Chr├ętien
Fish - In a clown suit
Sandwiches - At the Elton John concert
Pizza - At the mental hospital
Hot dog - Under a street light
Annat- With George Bush and Stephen Harper

4) What's the color of your socks?
Yellow - Ignore
Red - Put whipped cream on
Black - Hit on
Blue - Knock out
Purple - Pour syrup on
White - Carve your initials into
Grey - Pull the clothes off
Brown - bit of
Orange - Castrate
Pink - Pull the pants off of
Barefoot - Sit on
Other - Drive over

5) What's the color of your underwear?
Black - My boyfriend
White - My father
Grey – The Catholic Priest
Brown – The Montreal Canadian’s goalie
Purple - My corned beef hash
Red – My knee caps
Blue - My salt-beef bucket
Yellow - My illegitimate child in Ghana
Orange - My Blink 182 cd
Pink – Your ‘My Little Pony’ collection
Other --The elephant in the corner

6) What do you prefer to watch on TV?
One Tree Hill - Senile
Heroes- Frostbitten
Lost - High
Simpsons- Cowardly
The news - Scarred
American Idol - Masochistic
Family Guy - Open
Top Model - Middle-class
Annat -shamed

7) Your mood right now?
Happy - How awful you are
Sad - How boring you are
Bored - That I get turned on only by garbage men
Angry - That your smell makes me vomit
Depressed – That we’re related
Excited - That I may pee my pants
Nervous - The middle-east is planning their revenge on you
Worried - That your Ford sucks
Apathetic - That you need a sex-change
Silly - That I'm allergic to your earlobes
Cuddly - That Santa doesn't exist
Ashamed - That there is no solution to you being a dumb kid
Other - That your driving sucks

8) What's the color of your walls in your bedroom?
White - Your toe ring
Yellow - Your love letters to me
Red - The pictures from Vegas
Black - Your pet rock
Blue - The couch cushions
Green - Your car
Orange - Your false teeth
Brown - Your nose hair clippers
Grey - Our matching snoopy underwear
Purple - Your old New Kids on the Block blanket
Pink - The cut toenails
Other - Your Hannah Montana underwear

9) The first letter of your first name?
A/B - My virginity
C/D - Your photo with the moustache drawn on it
E/F - Your neighbors dog
G/H - The oil tank from your car
I/J - Your left ear
K/L - The results of that blood-sample
M/N - Your glass eye
O/P - My common sense
Q/R - Your mom
S/T - Your collection of butterflies
U/V - Your criminal record
W/X – Your sucide note
Y/Z - Your credit cards

10) The last letter in your last name?
A/B - Love your sweet, sweet ass
C/D - Always will remember the pep talks
E/F -Never will forget that night
G/H – Will not tell the authorites that you stole the whale from the backyard.
I/J – Mocked you behind your back constantly
K/L - Hate your cooking
M/N - Told in my confession today about the moose poaching
O/P - Told my psychiatrist about the bruises
Q/R - Always wanted to break your legs
S/T - Get sick when I think of your feet
U/V - Will try to forget that you broke my heart
W/X - Haven’t showered in a month
Y/Z – am better off without you

11) What do you prefer to drink?
Wine- Our friendship is ruined
Soft drink – I’m off to lead a new life as a lemon
Soda – I will haunt you when I’m reincarnated as an Eskimo
Milk - The apartment building is on fire
Water – I'm scratching my butt as you read this
Cider– I have a passionate interest for mice
Juice – You ruined my attempts at another world war
Mineral/Vitamin water – You should get that embarrassing rash checked
Hot chocolate – Your Cucumber-fetishism is weird
Whiskey - I love Oprah Winfrey
Beer – Thanks for the Cocaine
Other – you should stop picking your nose

12) To which country would you prefer to go on a vacation?
Thailand – Warm tingly sensations
Australia - Best of luck on the sex change
France - Love always
Spain - With tears of sadness
China – You make me sick
Germany – Please don’t hurt me
Japan - Go milk a cow
Greece - Your everlasting enemy
USA - Greetings to your frog Leonard
Egypt – Kiss my butt
England - Go drown yourself.

encik mangkuk yg sengal

**sile la klik image tuh yer klu tak nmpak.. ataupun gunekan kanta pembesar anda








sungguh la sengal mamat tuh. dah la tetiba ym aku pastu ckp aku tak PERNAH pose. siap bg ceramah lak tu. len kali b4 nak ceramah owg bg la slm dulu yer. kan ko dah malu sendiri...

plz tlg jgn bg aku keja!!!


waaaaaaaaaa...
sengal la blog ni..
mne list blog yg aku follow????
BENCI!!! BENCI!!!!

Tuesday, September 8, 2009

pada hari itu... 6/9/2009

10 am - dh bgn pg. baca2 msg jap n g mandi sume2 skali

12 pm - jahit batu bata kat bj raye aku.. ada 5 pasang baju aku jahit. so ko agak brape lame aku dok mjahit huh??? ok. sambil menjahit tu aku ader curik tulang cket. cth main laptop n on call..heheh

6pm - yeay. aku da abes jahit batu bata. n now g mandi pulak

6.45 pm - lepak2 depan laptop

7.00 pm - mkn puding. bb blanje..hohoho

8.00 pm - kuar mkn kat kedai mamak. pastu eiyra blanje eskem

9.15 pm - balik bilik n bodek bb. hohohoho


puding mangge bb blanje..


ni pulak eskem. eiyra blanje. da mkn cket bru aku ingat nk amik pic.


tudung tuh aku dpt dr romet aku.. no bodek2 ek. tetiba dpt. sentap jiwa aku dia bg hadiah dowh.. n pin tu lak aku bodek dr bb. laz2 dpt free. ngek.

well, mcm tu jew ari tuh blalu. takde pape spesel. tiup2 lilin pon takde..hahaha.. tq pd kwn2 yg sms wish aku tgh mlm buta tyme aku tgh tido, bdk2 frenster n facebook gak. budak blogger takde yg wish aku pon. hahahaha. takpe. korang bkn taw pon bezday aku kan? next tyme aku pos surat beranak aku kat cni so korang leh hafal tarikh lahir aku yer. n ada sumthing yg wat aku cket kecewa. owg yg aku expect ingat bezday aku takde pon wish aku. n owg yg dah 4 thn xpenah2 ingat beday aku tetiba wish aku lak. huhuhu. takpa2. nway. tq all..............

Friday, September 4, 2009

cinta terakhir

Kau Cinta pertamaku

Engkau cinta terakhirku

Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita

Kau ayu dimataku

Satu antara seribu

Tiada tara didunia

Mungkin kan terputus di tengah jalan

Mungkin kan terlerai tanpa ikatan

Usah ragu dengan takdir

Mungkin kitakan berbeza haluan

Berakhirnya cerita percintaan

Segalanya ditentukan Tuhan