BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

bala tentera miszzy

Monday, November 16, 2009

makcik vs kakak

aku baru balik dr kg no 2 aku... dok sna dalam 3 ari.. nyum3.. byk mknan sedap2.. eheh.. abes la aku.. dok situ utk lagi sebulan1/2.... dok sna takleh diet2. coz makcik aku klu msk best2.. seswai ngan selera i..kah3..

aku bwk brg aku balik sikit2.. sikit?? adala dlm 2 beg.. wah.. byknya.. beratnya!huhuh.. sudala nek bas.. mampos aku.. tapi aku kan wanita tabah.. cesh! ok.. tak tabah pon.. dlm ati aku nanges.. huhu.. nway, smpai kat luar tu aku kol la suh makcik aku amik, coz nak masuk flat dowang tuh sikit punya jauh.. tgk2 adeq sepupuku si nora yg dtg.. hohoho.. nek moto.. yah moto!!! ngan brg aku yg SIKIT.. eheh.. cian dak tuh...

ok. dok umah takda wat apa pon. wat keja yg biasa aku wat la. sapu lantai, mop lantai, jemur kain, angkat kain.. eheh.. masak? no!no!no!..n aku jmpa la ank buah2an ku yg ada la berbulan2 aku tak jmpa..


sala sorang ank buah2an ku.. nama dia rambutan!

pic ni setahun lebey yg lalu.. skg umo bdk ni dah nak dkt 3 thn..hohoho.. nkl? jgn cerita? kepala batu. mnja.. tp mmg aku tak heran pon bdk ni jd gtu.. haha.. aku mmg da agak.. mse aku g srpan ngan pakcik, kazen aku yg 2 owg n bdk ni, wah.. sakit pala owg lyn taw. tak mo dok ats kerusi. dia dok bwh meja.. mampos owg suh dia kuar..hoho.. lg bez dia tgk aku mkn roti canai ngan sudu garpu.. die pon sibuk nak ikut... amik ko. bkn sudu n garpu, tp garpu n tgn dia guna..hohoho.. owh ya.. nama dak ni mohd zubair zuhaili. dulu we used to kol him adeq, tp since dia da ada adeq baru, kiteowg pgl uba'. owh ya. rambut dia skg da pendek ek.

ok. bdk uba' ni ader abg.. abg dia jrg dtg dkt2 ngan aku, kecuali bila atok dia mara dia (atok dia= pakcik aku).. eheh.. slalu bdk ni pgl aku kakak. ntah la napa. smlm dia pgl aku makcik.(pdhal aku mmg makcik dia pon).ehehe.. tak suka! tak suka! pgl la kakak.. nmpak i ni muda sikit..hohoho..
tak ksah la. lantak ko la budak!


iklan sebentar: aku setahun 1/2 yg lalu

n pg td 1st tyme aku balik tg malim awl siot. slalu ptg bru aku blah dr kg no 2 aku tuh. ari ni aku blah pkl 7.30 pg. tu pon tak sempat sikat rambut.huk3..naseb bek rambut i ni tak sikat pon takpe..ok jew!ahakz. sume psl mkcik aku nk g keja. n pakcik aku pon sama gak. kang aku blah tyme ptg takde owg nak hntar aku kuar.. nora?hmmm. pg2 dia dah blah g carik keja..hohoho

pastu dlm bas nk g key ell, ada uncle india ni dok sebelah aku..sikit punya peramah owg tua ni.. aku dgn mood tak sikat rambut pon lyn la cerita2 dia. 1 malaysia yew pg2 buta..huahuahua... n lepas 10 min dia bwk aku ckp, tiba2 dia tanya.

" yew skg tgh susa ati kan??"

huh?? owg tua ni memandai jak. aku kata takdala.. dlm ati, mmg pon aku susa ati..kih3

pastu dia kata"frm da way yew talk, i know u r unhepi"

aku sengeh jew.. mungkin aku lyn die tyme tu kurang ceria kot... ok. pastu aku sedaya upaya memplastikkan muka ku berpura2 hepi n ceria n melyn dia. past dia tanya lg...

"yew ni owg dia sangat grg..bila yew da kawen nanti yew akan control suami yew"

aik?? owg tua nih.. aku da lyn dia sikit punya bek pon dia still ckp aku garang.. tp hakikatnya yah. aku mmg garang.. ehehe..

n laz skali dia ckp " dr muka yew, nant yew akan ada 2 owg pakwe".

kah3... yg ni syok.2 owg pakwe siot!!! satu pon takde camne nak ader smpai 2??huahuahua

n die jelaskan...lebey kurang camnila

"setiap kali yew berchenta, yew tak penah lupakan bf yew yg lama tuh. yew still suka dia walau yew da ada pakwe lain.. sbb tu uncle ckp yew akan punye 2 pakwe"

aku gelak. tp aku berpikir dalam2... mmg betul ckp dia...


7 comments:

Liyana said...

ahaks..pakcik tu tukang tilik ke

eyna said...

liyana: eheh.. tak taw.. pastu i diam2.. tak mo ckp lg.. kang makin byk dia taw.

LoLLy~ said...

kah3....gile r pakchek tuh...sume bnde die nak interpret, bagus2

eyna said...

lolly: eheh.. bgs gak.. len kali klu jmpa dia lg aku nk tanya.. aku ni ada bakat kawen ngan owg kaya kew tak..huahuahua

Cufa said...

hahaha..psycho laa india tuhhh

Lara said...

ternyata budak tu lagi cute dari kau :P

eyna said...

cufa: eheh.. saiko kew?

lara. mmg dak tu cute dr aku sbb aku oomey dr die..ahahahhaa